GEA Geologie Bodemschat Geo Oss Kristalmuseum

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Determinatie / Re: Mineraal determineren uit doos vol gesteente
« Laatste bericht door trudovanberkel Gepost op december 07, 2020, 22:34:13 »
Bedankt voor de hulp tot zo ver. Ik ben nu echter meer vragen dan vooraf. Ik dacht dat mica, evenals glimmer, een verzamelnaam is en dat het hier biotiet betreft?
2
Determinatie / Re: Mineraal determineren uit doos vol gesteente
« Laatste bericht door victor swan Gepost op december 07, 2020, 17:22:17 »
Hier ben ik het volledig eens met Bert typisch zo een calciet adder met zo een pel op noem ik dat
Victor
3
Determinatie / Re: Mineraal determineren uit doos vol gesteente
« Laatste bericht door Bert de Ruiter Gepost op december 07, 2020, 13:55:28 »
Persoonlijk zet ik mijn twijfels bij jouw aanname dat het Mica betreft.
Het lijkt mij eerder iets van "Glimmer" of "Leisteen".
Het witte materiaal lijkt mij gedegen Calciet.

Ajuus,

Bert
4
Determinatie / Mineraal determineren uit doos vol gesteente
« Laatste bericht door trudovanberkel Gepost op december 06, 2020, 14:44:30 »
Hoi allen,
Ik heb van mijn schoonvader een doos met verschillende stenen en mineralen gekregen. Hierdoor kan ik niets zeggen over de vindplaats.

Ik wil niemand op het verkeerde been brengen maar het lijkt op een mica. Zoja welk type mica is dit? En wat is het witte materiaal?

Alvast bedankt voor de hulp!
5
Over dit forum / Re: Er is wat veranderd binnen de MineralsFoundation, maar we gaan door !!!!
« Laatste bericht door yvonneklh Gepost op november 10, 2020, 15:23:47 »
Vooral niet opgeven. Jullie hebben hier wat moois neergezet. Ook al heb ik af en toe minder gekeken en zeker niet altijd een reactie geplaatst het blijt een goed naslag werk. Ik zie nog regelmatig dat jullie site word aangeprezen voor nieuwe leden op facebook die naar goede en juiste info zoeken.
Petje af voor jullie
Hoop dat zodra we weer mogen reizen de verhalen weer binnen komen
En blijf voiral allen nieuwe uitdagingen zoeken in en bij eigen omgeving. Veel zoekplezier.
Groet yvonne
6
Over dit forum / Re: Er is wat veranderd binnen de MineralsFoundation, maar we gaan door !!!!
« Laatste bericht door Henrie G. Heikens Gepost op september 29, 2020, 16:50:13 »
Bedankt voor jullie bericht.
Het idee van MineralsFoundation is altijd geweest, op een eenvoudige manier (samen?) mooie locaties bezoeken dmv een eenvoudig database.
Volgens mij zijn we daar goed in geslaagd, maar het probleem die Bert aangeeft is helemaal juist
We hebben ongelofelijk veel tijd en energie in de database met FiledMaps gestoken (met de koppeling naar dit forum) er wordt dan ook heel veel gebruik van gemaakt (gezien de bezoekers aantallen per dag) maar response is er maar weinig.
Facebook is geen vergelijk met dit Forum, op zich een mooi medium maar heeft andere doelen (bv een locatie te zoeken zit er bij facebook niet in.)

De tijd zal het leren !!

7
Over dit forum / Re: Er is wat veranderd binnen de MineralsFoundation, maar we gaan door !!!!
« Laatste bericht door Bert de Ruiter Gepost op september 15, 2020, 22:40:24 »
Ik denk niet dat Mindat de aangewezen plaats is om naar vindplaats informatie te zoeken. Veel van die info is oude meuk, die uit tijdschriften of van forums zoals dit gejat is.

Ik weet van veel mensen dat ze regelmatig op mineralenjacht gaan. Kijk maar in de topic "Waar ga jij in de komende dagen/volgend weekend mineralen zoeken?"
En vervolgens is er bijna niemand die de moeite neemt om een trip verslag te schrijven. Te veel werk? Te veel moeite?

Ik denk niet dat Facebook de geschikte locatie is voor het delen van dit soort informatie, omdat je daar de informatie niet kan ordenen op land of vindplaats, hetgeen bij forums zoals dit wel mogelijk is. Alle info sorteren per land, per streek, per groeve, per mijnstortberg.

Het probleem zit hem in het feit dat veel van de leden hier, net als op andere forums, alleen maar informatie vergaren, maar er niets voor teruggeven. Kijk maar eens in de ledenlijst en sorteer deze op het aantal berichten en je zult moeten constateren dat maar een handje vol leden relevante informatie post. Veel leden posten niets of komen niet verder dan opmerkingen als leuk verslag of mooie foto.

Jammer genoeg zijn deze non posters het probleem dat dit soort forums kapot gaan. Ook ik heb de neiging om niets meer te posten, omdat het gros van de leden alleen maar informatie graait, vindplaatsen leeg rooft en er geen ene malle moer voor terug geeft. Ik kan je binnen dit forum meerdere mensen aanwijzen, die ik in het verleden van informatie voorzien heb en vervolgens er niets voor terug gezien heb. Geen verslag, geen foto, geen woord, geen letter, nul komma nul, niets.

Sterker nog, ik kan je zelfs mensen aanwijzen, die met van mij verkregen informatie mooie sier gemaakt hebben op andere forums. Te gek voor woorden. Zo leer je mensen kennen.

Zo jammer, want zoals ik al eerder aangaf, dat is waar dit soort forums aan kapot gaat.

Mijn twee centen.

Ajuus,

Bert

8
Over dit forum / Re: Er is wat veranderd binnen de MineralsFoundation, maar we gaan door !!!!
« Laatste bericht door Mark Holtkamp Gepost op september 10, 2020, 14:43:02 »
Vooral doorgaan wat mij betreft, misschien is het wat rustiger vanwege corona (minder vakanties/trips en verschillende groeves gesloten)? Het zou misschien ook helpen als jullie duidelijker kunnen maken wat nu precies de status is en wat de toekomstplannen zijn, bijvoorbeeld ook waar jullie concreet hulp bij nodig hebben? 
Facebook vind ik geen alternatief. Met een forum heb je als webmaster volledige controle over hoe je je informatie aanbiedt. Je bent niet afhankelijk van de nukken en (on)mogelijkheden van FB.

Mark.
9
Over dit forum / Re: Er is wat veranderd binnen de MineralsFoundation, maar we gaan door !!!!
« Laatste bericht door David Gepost op september 09, 2020, 12:02:44 »
Er lijkt inderdaad een vloek te heersen over dit soort fora, wat ik persoonlijk erg jammer vind maar blijkbaar onoverkomelijk. Verschillende zienswijze en ego's komen op een gegeven moment toch tevoorschijn. Je moet je voorts inderdaad afvragen ˇf MF nog van deze tijd is? Vindplaatsgegevens kan je ook op Mindat vinden, inclusief GPS-co÷rdinaten (niet dat deze altijd kloppen). Voor vragen e.d. zijn er voorts diverse Facebookgroepen zoals bijvoorbeeld het Nederlands Mineralen Forum:  https://www.facebook.com/groups/473993852623196/. In dit soort groepen kan je ook gebruik maken van de zoekfunctie om eerdere informatie naar boven te toveren. Facebook heeft sowieso een megaload aan informatie via diverse mineraalgerelateerde groepen. Maar ook hier zie je versplintering ontstaan. Velen starten een FB groep op met als gevolg dat er te veel groepen komen en informatie ook op meerdere plaatsen tevoorschijn komt. I.p.v. aansluiten op wat er al is moet iedereen blijkbaar zijn eigen ei leggen. Ik heb niet de illusie dat dit zal veranderen. Maar wat zou het fantastisch zijn als er ÚÚn Nederlandse FB groep zou zijn waarop iedereen participeert..!
10
Over dit forum / Re: Er is wat veranderd binnen de MineralsFoundation, maar we gaan door !!!!
« Laatste bericht door 1923 Gepost op september 04, 2020, 11:26:23 »
Hallo.
Ik vind het een zeer prettige club.
Lekker doorgaan.
Groeten.
Bernard.
1923
Pagina's: [1] 2 3 ... 10