GEA Geologie Bodemschat Geo Oss Kristalmuseum

Auteur Topic: GEA oproep: Bestuursfuncties en Beursorganisatie  (gelezen 8605 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

David

 • Gold member
 • **
 • Berichten: 185
GEA oproep: Bestuursfuncties en Beursorganisatie
« Gepost op: april 15, 2019, 13:54:42 »
Graag maak ik jullie attent op deze noodoproep van GEA. Neem contact op als je kan helpen!!
« Laatst bewerkt op: april 17, 2019, 09:13:01 door Kristian Egberts »

David

 • Gold member
 • **
 • Berichten: 185
Re: GEA oproep: Bestuursfuncties en Beursorganisatie
« Reactie #1 Gepost op: april 15, 2019, 13:55:29 »
Hmmm, kan iemand de foto draaien..!??

Daniel Middel

 • Bronze member
 • *
 • Berichten: 3070
Re: GEA oproep: Bestuursfuncties en Beursorganisatie
« Reactie #2 Gepost op: april 15, 2019, 16:18:14 »
David als je je bericht bewerkt kan je dat sinds kort zelf :)

Citaat
Bijgevoegd:
Vink de bijlagen die je niet langer aangehecht wilt hebben uit: IMG_4203.jpg
(Draai/Spiegel: Geen wijziging Draai 90° rechtsom Draai 90° linksom Draai 180° Spiegel horizontaal Spiegel verticaal Spiegel horizontaal, draai 90° rechtsom Spiegel verticaal, draai 90° rechtsom )  Bijlage:

Kristian Egberts

 • Bronze member
 • *
 • Berichten: 4368
  • Mineralenwereld
Re: GEA oproep: Bestuursfuncties en Beursorganisatie
« Reactie #3 Gepost op: april 17, 2019, 09:11:37 »
David, ik heb het topic even samengevoegd met een andere oproep vanuit de GEA die ik erbij heb geplaatst!
« Laatst bewerkt op: april 17, 2019, 09:37:57 door Kristian Egberts »

Kristian Egberts

 • Bronze member
 • *
 • Berichten: 4368
  • Mineralenwereld
Re: GEA oproep: Bestuursfuncties en Beursorganisatie
« Reactie #4 Gepost op: april 17, 2019, 09:13:24 »
Hierbij via het bestuur van de GEA plaats ik hierbij de oproep voor hulp bij de beursorganisatie:


Vier jaar geleden heeft het bestuur  een oproep  gedaan voor een projectcoördinator voor de GEAbeurs. Hadewych Jansen op de Haar meldde zich hiervoor enthousiast aan en werd vervolgens benoemd.  Zij heeft  voor de beurs een proces van kwaliteitszorg ontwikkeld en er zijn meer activiteiten voor het publiek. Daarnaast heeft zij  gezorgd voor een professioneel opgezette organisatie. Totaal heeft dit geleid tot een grotere opkomst van bezoekers. Dit is bijzonder positief uiteraard en zorgt alles bij elkaar wel voor een grote klus. Het huidige team en met name Hadewych, heeft hierdoor  teveel taken voor één persoon. Daarom doen wij graag een oproep aan onze donateurs, om dit beurs-team te komen versterken. Om het werk voor iedereen behapbaar te houden en de beurs op het huidige niveau te laten  voortbestaan is deze versterking nodig. 

De beurs kan  in 2019 alleen georganiseerd worden als er hulp op een aantal fronten bij komt. Daarom is het bestuur dringend opzoek naar mensen die bereid zijn om de volgende onderdelen van Hadewych over te nemen:
1. Marketing & Communicatie medewerker
Iemand die het PR-takenpakket volgens het huidige PR plan of via een nieuwe, meer succesvolle vorm overneemt. Denk hierbij aan de  activiteiten op de Social media (voor FaceBook is eventueel al versterking  beschikbaar), de Free Publicity en de aankondigingen in de beursagenda’s. Ervaring met PR is een pre. Belangrijk is dat deze persoon  IT-vaardigheden heeft: tekstverwerken, internet, simpele fotobewerking. Ook hoort het schrijven van kleine teksten hierbij, o.a. voor een persbericht, de GEA-Nieuwsbrief, het GEA-tijdschrift en de Grondboor en Hamer.  Informatie over de beursactiviteiten wordt door Hadewych verstrekt. 
 
2. Coördinator dagploeg Taken van de coördinator dagploeg omvatten:   Opstellen van een dagploegschema. Voor de beursdag wordt een dagploegschema opgesteld (circa 50 personen) t.b.v. alle werkzaamheden. Om dit schema op te stellen moet met alle medewerkers worden afgestemd. Ook bij uitval van een medewerker, zal gekeken moeten worden of er vervanging mogelijk is of dat er werkzaamheden samengevoegd kunnen worden.   Informeren van de beursmedewerkers. Na het opstellen van he dagploegschema krijgen alle medewerkers  een instructie toegestuurd, specifiek voor de werkzaamheden die hij/zij moet doen. Voor deze taak is het belangrijk goed te overleggen  (mail, telefonisch) en af te stemmen. 
Voor beide functionarissen wordt verwacht dat ze ook op de feitelijke beursdag (geheel of gedeeltelijk) aanwezig zijn. De komende beurs staat gepland voor zondag 20 oktober 2019.
 
Naast deze twee functionarissen, zijn we altijd op zoek naar  hulp op de beurs zelf,  bij de voorbereiding op de zaterdag en op de beursdag zelf. Heeft u zelf geen mogelijkheden , maar weet u iemand uit uw omgeving,  attendeert u ons  graag op mogelijke kandidaten, binnen of buiten de Stichting GEA.
 
Welke enthousiaste vrijwilligers zijn bereid te komen helpen bij de voorbereiding van de beurs de komende jaren? Uw hulp of ondersteuning wordt zeer gewaardeerd!
 
Heeft u vragen of wilt u meer informatie; u kunt contact opnemen met Hadewych Jansen op de Haar via evenement.organisatie@gea-geologie.nl  of  06-52401552. 
 
U kunt ook contact opnemen met Herman van Dennebroek via educatie.ict@gea-geologie.nl of 0355258204

Daniel Middel

 • Bronze member
 • *
 • Berichten: 3070
Re: GEA oproep: Bestuursfuncties en Beursorganisatie
« Reactie #5 Gepost op: mei 29, 2019, 09:28:17 »
Citaat
Zoals de meesten misschien weten, wordt bijna alle werk binnen Stichting GEA gedaan door een zeer beperkt aantal vrijwilligers op basis van hun passie voor de hobby. Net als bij allerlei andere organisaties en verenigingen in het land moet ook hier een groeiend aantal werkzaamheden worden gedaan door een steeds kleiner wordende groep van enthousiastelingen.
Ik heb vijf jaar geleden aangegeven voorzitter te willen zijn/ worden voor een periode van vijf jaar en die zijn inmiddels ver¬streken, reden waarom ik aan het stichtingsbestuur te kennen heb gegeven mijn functie te willen neerleggen. Ik vond en vind ook dat de dubbelfunctie (voorzitter en penningmeester a.i.) die ik bekleed erg onwenselijk is, reden temeer om mijn beide func¬ties neer te leggen.

Voor het bestuur als geheel en voor sommige functies in het bijzonder geldt dat het eigenlijk niet wenselijk is dat zo weinig mensen zo veel werk moeten verzetten en dat er zo weinig on-dersteuning daarvoor is door donateurs uit het gehele land. Ik weet het, dat geldt ook voor functies binnen de kringen.

De nieuwe voorzitter zal het als zijn / haar taak moeten zien om te behouden wat goed is en te vernieuwen wat nodig is om de Stichting de komende jaren weer verder te laten opbloeien . Deze functie is niet plaatsgebonden maar vraagt wel de nodige tijd van de betrokkene in verband met het bestuur, de advies¬raad, de federatie, de samenwerking met de NGV, het tijdschrift en het zoeken naar nieuwe wegen om mensen te interesseren voor allerlei aspecten van de geologie in georganiseerd ver¬band.
Daarnaast is het van groot belang dat hij/zij regelmatig contact heeft met de kringbestuurders en donateurs.
Het bestuur is dan ook dringend op zoek naar mensen die tijd willen steken in Stichting GEA om ten behoeve van al onze do¬nateurs activiteiten draaiende te houden, te verbeteren of (ver¬der) te ontwikkelen.

Daarom zoeken wij op korte termijn mensen voor de volgende werkzaamheden:

> een voorzitter/-ster voor het stichtingsbestuur om leiding te gaan geven aan het stichtingsbestuur en haar landelijke en regionale taken;

> een assistent websitebeheerder/-ster om de website van de Stichting in de lucht te houden en verder te verbeteren en inhoud en vorm te geven tezamen met de huidige beheerder. Het gaat hierbij om de website www.gea-geologie.nl en de website geologie.nu (gedeeltelijk);

> een penningmeester, die in samenwerking met een adminis¬tratiekantoor de financiën bestuurt, met behulp van andere vrijwilligers voor deelgebieden daarvan (donateursadminis¬tratie, Gea Boeken Service, Gea-beurs);

> een assistent Beurs-organisator, die als ondersteuning wil werken voor de huidige organisatrice van de beurs, die een¬malig per jaar wordt georganiseerd door de stichting in Am¬stelveen. De taken met betrekking tot de exposanten / deel¬nemers worden separaat al door een vrijwilligster uitgevoerd;
een Public Relations assistent die de digitale publiciteit voor de beurs uitvoert in samenwerking met de beurs organisatrice. Inmiddels heeft zich hiervoor iemand aangemeld.

> assistenten m.b.t. de beursorganisatie zoals de inrichting (elektra, geluid etc.), de opbouw, de afbouw , de inrichting, de begeleiding gedurende de dag.

Wij kijken niet naar leeftijden, geslacht, woonplaats maar alleen naar het enthousiasme waarmee iemand een taak op zich willen nemen; voor de nodige scholing en inwerking kunnen en zul¬len we zorgdragen. We zoeken dus personen die ons vrijwillig maar niet vrijblijvend willen helpen vanuit hun enthousiasme en betrokkenheid bij de activiteiten van de landelijke Stichting in de komende jaren. Donateurs, misschien voelt U zich aangesproken? Of kijk eens rond en attendeer ons op mogelijke kandidaten, jong of ouder, binnen of buiten de eigen GEA-kringen.

Namens het bestuur Stichting GEA,
Hans Sanders, voorzitter