GEA Geologie Bodemschat Geo Oss Kristalmuseum

Auteur Topic: Agaten Lezing Henk Jacobs  (gelezen 10394 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jacques feijen

  • Gold member
  • **
  • Berichten: 603
Agaten Lezing Henk Jacobs
« Gepost op: januari 10, 2019, 16:47:20 »
Lezing : Van Grindgat Tienray naar Agate Creek AustraliŽ

Op maandag 14 januari 2019 zal in ons clubhuis Het Karwei te Sittard een geweldige lezing gehouden worden door Dhr. Henk Jacobs.  Henk is woonachtig in Horst aan de Maas.
Hij  is al vele jaren bekend in binnen en buitenland als specialist in Agaten. Henk  is daarmee begonnen in 1989. Hij is begonnen in zijn eigen buurt zoals dat ook hoort te gaan : in de grindgaten van Tienray, Arcen en nog enkele vlak over de grens met Duitsland.  Later werden ook Polen, Idar-Oberstein en andere Europese locaties bezocht op jacht naar Agaten.
In 2006 wilde Henk naar Nieuw Zeeland om daar familie te gaan bezoeken. Hij had inmiddels ook kennis gekregen over de  prachtige Australische Agaten. Dus dacht hij : ĎAls ik toch zo ver moet reizen, dan maakt dat uitstapje naar Agate Creek ook niets meer uití.
Wij kunnen hier wel vaststellen dat dat uitstapje ontaard is. Bijna ieder jaar reist Henk af naar Queensland in AustraliŽ om daar zijn geliefde Agate Creek te bezoeken.
In deze lezing zal Henk ons meenemen op zijn reis als jonge kerel die Tienray onveilig maakte op zoek naar Agaten om ten slotte te eindigen in AustraliŽ. De door hem gevonden Agaten zijn ongelofelijk rijk aan vormen en kleuren. Er komt geen einde aan. Vandaar dat vele liefhebbers van mineralen meestal wel enkele Agaten thuis hebben liggen. Bij mij thuis heb ik er meer dan twintigÖen ik verzamel ze niet eens. Maar ze zijn zo mooi en onweerstaanbaar.
Naast de Agaten krijgen wij natuurlijk ook een prachtige indruk van de door Henk bezochte landen en de cultuur aldaar.
Ook zullen wij nader in kunnen gaan op diverse technieken die gebruikt worden om ruwe stenen om te vormen tot schitterende Agaten.
Henk zal ook zorgen voor een kleine tentoonstelling van zijn Agaten, zodat deze schoonheden ook in levende lijve bewonderd kunnen worden.
Kortom : Zorg dat je erbij bent! Zo vaak krijgen wij niet de gelegenheid om nader kennis te maken met dit zeer bijzondere en oneindige deel van de geologie.
Iedereen is van harte welkom!

Hier de nodige gegevens :

Datum  : Maandag 14 januari 2019
Plaats  : Het Karwei
Adres  : Kastelenweg 1   te Sittard   6134 BK
Aanvang : 20.00 uur
Toegang : Gratis

Foto 1 : Henk op de Mineralenbeurs in Weert 2017
Foto 2en 3 : Twee prachtige Agaten. Helaas niet van mij!