GEA Geologie Bodemschat Geo Oss Kristalmuseum

Auteur Topic: Internationale Ruilbeurs MM  (gelezen 15733 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jacques feijen

  • Gold member
  • **
  • Berichten: 603
Internationale Ruilbeurs MM
« Gepost op: maart 05, 2020, 16:54:33 »
Ruilbeurs Meerssen 2020

Op zondag 29 maart 2020 zal voor de 38ste keer de bekende ruilbeurs van de GEA-ZON plaats vinden in Meerssen, onder de rook van Maastricht.
Deze Internationale Ruilbeurs voor Micromounts en Mineralen (IRMM) trekt vele bezoekers uit Nederland, België en Duitsland.
Het is een echte ruilbeurs, dus hier wordt niet onderhandelt met geld. Alles gaat op basis van overeenstemming met elkaar.
Gezien onze beschikbare ruimte kunnen niet meer dan 40 personen daadwerkelijk deelnemen aan de ruilacties.

Op de beurs is het altijd heel gezellig. Je ontmoet er weer oude vrienden, ontvangt en geeft heel veel recente informatie en smeedt samen nieuwe plannen voor kaptochten in Europa.
Vooral mensen die ook systematiek verzamelen komen graag naar onze ruilbeurs omdat er telkens weer nieuwe mineralen te ontdekken zijn voor de eigen verzameling.

Maar dat wil niet zeggen dat ook de verzamelaars van grotere mineralen niet aan bod komen. Steeds weer worden elk jaar ook grotere handstukken aangeboden en die vinden gretig een ander baasje. Zo heb ik met Jonna Sudenius twee prachtige handstukken kunnen ruilen. Een joekel van 15 centimeter van Fluoriet uit Berbes en een fantastisch handstuk van 10 x 10 centimeter Aragoniet uit Marokko. Twee mooie stukken die mijn vitrinekast weer extra mooi maken.
Het geeft mij ook de gelegenheid om mijn overtollige handstukken te ruilen voor andere mineralen, en daar ben ik blij om.

jacques feijen

  • Gold member
  • **
  • Berichten: 603
Re: Internationale Ruilbeurs MM
« Reactie #1 Gepost op: maart 05, 2020, 17:07:48 »
Maar het hoofdaccent ligt toch op het onderling ruilen van micromounts. Er zijn hier vele duizenden micromineralen die je makkelijk kunt verwerven door een ruilactie met een andere verzamelaar te doen.  Wat ik zelf erg leuk vind is dat beginnende verzamelaars vaak kunnen ruilen op een verhouding van 1: 10.  Dat komt omdat de doorgewinterde verzamelaar vaak veel te veel mineralen heeft en blij is dat hij een beginnende verzamelaar op weg kan helpen.

De deelname aan de ruilbeurs is natuurlijk gratis. Maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd van harte welkom. Ook als je zelf niet veel te ruilen hebt of gewoon eens een kijkje wilt komen nemen ben je altijd van harte welkom.
Heel erg gezellig is altijd de gezamenlijke middagmaaltijd. Een uurtje lang wordt er samen soep gegeten en broodjes genuttigd. Koffie, thee en frisdrank is er in overvloed.  Ook worden er de nodige verhalen uitgewisseld en toespraken gehouden.
Kortom: het is altijd een hartelijk samen zijn en niemand wil dit onderdeel van de ruilbeurs over slaan.

Dus hierbij wil ik iedereen uitnodigen om deel te nemen aan onze ruilbeurs of gewoon eens langs te komen. Als je wilt komen, meld je dan op tijd aan. Wij hebben maar enkele plaatsen over.

De coördinator van de beurs is Felix Maassen en via hem kan alle informatie verkregen worden die men wenst.

38ste IRMM
Internationale Ruilbeurs voor Micromounts en Mineralen
Stichting Geologische Activiteiten
Gea-kring Zuidoost Nederland

Zondag 29 maart 2020
10.00 – 16.00 uur

Gemeenschapshuis “De Stip”
Pastoor Dominicus Hexstraat 10
6231 HG Meerssen

Aanmelding via onderstaand e-mailadres:
irmmbeurs@gmail.com

Deelname en lunch op basis van vrijwillige bijdrage

Voor verdere informatie:
www.gea-zon.webs.com