GEA Geologie Bodemschat Geo Oss Kristalmuseum

Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Algemene discussie / Re: GEA oproep: Bestuursfuncties en Beursorganisatie
« Laatste bericht door Daniel Middel Gepost op mei 29, 2019, 09:28:17 »
Citaat
Zoals de meesten misschien weten, wordt bijna alle werk binnen Stichting GEA gedaan door een zeer beperkt aantal vrijwilligers op basis van hun passie voor de hobby. Net als bij allerlei andere organisaties en verenigingen in het land moet ook hier een groeiend aantal werkzaamheden worden gedaan door een steeds kleiner wordende groep van enthousiastelingen.
Ik heb vijf jaar geleden aangegeven voorzitter te willen zijn/ worden voor een periode van vijf jaar en die zijn inmiddels ver¨streken, reden waarom ik aan het stichtingsbestuur te kennen heb gegeven mijn functie te willen neerleggen. Ik vond en vind ook dat de dubbelfunctie (voorzitter en penningmeester a.i.) die ik bekleed erg onwenselijk is, reden temeer om mijn beide func¨ties neer te leggen.

Voor het bestuur als geheel en voor sommige functies in het bijzonder geldt dat het eigenlijk niet wenselijk is dat zo weinig mensen zo veel werk moeten verzetten en dat er zo weinig on-dersteuning daarvoor is door donateurs uit het gehele land. Ik weet het, dat geldt ook voor functies binnen de kringen.

De nieuwe voorzitter zal het als zijn / haar taak moeten zien om te behouden wat goed is en te vernieuwen wat nodig is om de Stichting de komende jaren weer verder te laten opbloeien . Deze functie is niet plaatsgebonden maar vraagt wel de nodige tijd van de betrokkene in verband met het bestuur, de advies¨raad, de federatie, de samenwerking met de NGV, het tijdschrift en het zoeken naar nieuwe wegen om mensen te interesseren voor allerlei aspecten van de geologie in georganiseerd ver¨band.
Daarnaast is het van groot belang dat hij/zij regelmatig contact heeft met de kringbestuurders en donateurs.
Het bestuur is dan ook dringend op zoek naar mensen die tijd willen steken in Stichting GEA om ten behoeve van al onze do¨nateurs activiteiten draaiende te houden, te verbeteren of (ver¨der) te ontwikkelen.

Daarom zoeken wij op korte termijn mensen voor de volgende werkzaamheden:

> een voorzitter/-ster voor het stichtingsbestuur om leiding te gaan geven aan het stichtingsbestuur en haar landelijke en regionale taken;

> een assistent websitebeheerder/-ster om de website van de Stichting in de lucht te houden en verder te verbeteren en inhoud en vorm te geven tezamen met de huidige beheerder. Het gaat hierbij om de website www.gea-geologie.nl en de website geologie.nu (gedeeltelijk);

> een penningmeester, die in samenwerking met een adminis¨tratiekantoor de financiŽn bestuurt, met behulp van andere vrijwilligers voor deelgebieden daarvan (donateursadminis¨tratie, Gea Boeken Service, Gea-beurs);

> een assistent Beurs-organisator, die als ondersteuning wil werken voor de huidige organisatrice van de beurs, die een¨malig per jaar wordt georganiseerd door de stichting in Am¨stelveen. De taken met betrekking tot de exposanten / deel¨nemers worden separaat al door een vrijwilligster uitgevoerd;
een Public Relations assistent die de digitale publiciteit voor de beurs uitvoert in samenwerking met de beurs organisatrice. Inmiddels heeft zich hiervoor iemand aangemeld.

> assistenten m.b.t. de beursorganisatie zoals de inrichting (elektra, geluid etc.), de opbouw, de afbouw , de inrichting, de begeleiding gedurende de dag.

Wij kijken niet naar leeftijden, geslacht, woonplaats maar alleen naar het enthousiasme waarmee iemand een taak op zich willen nemen; voor de nodige scholing en inwerking kunnen en zul¨len we zorgdragen. We zoeken dus personen die ons vrijwillig maar niet vrijblijvend willen helpen vanuit hun enthousiasme en betrokkenheid bij de activiteiten van de landelijke Stichting in de komende jaren. Donateurs, misschien voelt U zich aangesproken? Of kijk eens rond en attendeer ons op mogelijke kandidaten, jong of ouder, binnen of buiten de eigen GEA-kringen.

Namens het bestuur Stichting GEA,
Hans Sanders, voorzitter
12
Voor de beginnende mineralen zoeker / Re: vindplaatsen voor Beginners?
« Laatste bericht door RdeJong82 Gepost op mei 23, 2019, 16:15:09 »
Ook niet in groeves zoals Juchem bij Idar Oberstein waar onder toezicht gezocht wordt en mensen zichtzelf registreren voor zoekdagen?
Bij de Juchem ben je altijd met medezoekers en er is veel toezicht(wat mij betreft te veel), dus daar ben je nooit alleen. Maar de Juchem is op dit gebied wel een uitzondering, er zijn in Europa weinig groeves waar dit zo geregeld is.
13
Voor de beginnende mineralen zoeker / Re: vindplaatsen voor Beginners?
« Laatste bericht door digidelta Gepost op mei 21, 2019, 22:05:07 »
Ook niet in groeves zoals Juchem bij Idar Oberstein waar onder toezicht gezocht wordt en mensen zichtzelf registreren voor zoekdagen?
14
Voor de beginnende mineralen zoeker / Re: vindplaatsen voor Beginners?
« Laatste bericht door RdeJong82 Gepost op mei 21, 2019, 14:22:32 »
Wat het zoeken van mineralen betreft, daarvoor ben je vaak aangewezen op steengroeves. Als je onervaren bent, raad ik je ten zeerste af om daar alleen te gaan zoeken en zelfs met ervaring is dat niet verstandig. Mobiele telefoons hebben daar vaak slechte tot helemaal geen bereik, dus mocht er wat gebeuren, dan ben je volledig op jezelf aangewezen. Steengroeves kunnen potentieel (zeer) gevaarlijk zijn, maar met de juiste ervaring en begeleiding zijn de risico's gelukkig zeer beperkt te houden. Ga daarom de eerste jaren altijd met ervaren zoekers mee, bij voorkeur via een excursie van een vereniging. Zij kunnen je ook informatie geven over bv het benodigde gereedschap, veiligheidsmiddelen en -regels. Daarnaast kan je van medezoekers veel leren; in welk gesteente moet ik zoeken? wat is de beste manier om het mineraal uit het gesteente te halen? welk mineral(en) is het? hoe moet ik het verpakken? hoe kan ik het mineraal het beste schoonmaken? etc.
15
Voor de beginnende mineralen zoeker / Re: vindplaatsen voor Beginners?
« Laatste bericht door digidelta Gepost op mei 20, 2019, 21:03:26 »
Bedankt voor de tip Gerben.

Ik ben aan het kijken om mezelf bij een vereniging aan te melden, maar door ploegendienst kan het moeilijk zijn om mee te doen aan excursies als ik mezelf hier niet vroeg voor aanmeld.
16
Determinatie / Re: Azuriet
« Laatste bericht door Robin Bakker Gepost op mei 20, 2019, 20:14:48 »
Hoi Wilko,

Inderdaad amorfe koper-houdende silicaten, chrysocolla en/of wellicht allofaan.
Dit kun je goed zien aan de enigszins glazige breukvlakken zonder duidelijke kristalstructuren.

Gr. Robin
17
Determinatie / Re: Onbekend mineraal/iets anders uit de Cavradi?
« Laatste bericht door Robin Bakker Gepost op mei 20, 2019, 20:09:36 »
Hallo Kristian,

Dit is inderdaad 100% zeker Rutiel. De gele kleur kan ook gewoon van het mineraal zelf zijn, in fijne naaldjes komt dat wel vaker zo voor. Als je met een microscoop speurt kun je misschien nog wel andere mineralen ontdekken, vooral Anataas of Brookiet maar ook bijvoorbeeld Monaziet komt vaak in zo'n paragenese voor.

Gr. Robin
18
Voor de beginnende mineralen zoeker / Re: vindplaatsen voor Beginners?
« Laatste bericht door Gerben Arts Gepost op mei 20, 2019, 11:40:29 »
Wanneer je voor het eerst mineralen gaat zoeken zou ik zeggen sluit je bij een club of vereniging aan die excursies organiseert of ga met iemand mee op dit forum.
Dan heb je een betere voorbereiding en is de kans groter dat je iets vindt.

Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.geo-oss.nl/excursies.php daar staat ons actuele aanbod van excursies.
19
Voor de beginnende mineralen zoeker / Re: vindplaatsen voor Beginners?
« Laatste bericht door digidelta Gepost op mei 20, 2019, 11:15:03 »
Op het moment ben ik aan het denken over Duitsland of Oostenrijk, maar de locatie staat nog niet vast.
20
Voor de beginnende mineralen zoeker / Re: vindplaatsen voor Beginners?
« Laatste bericht door Daniel Middel Gepost op mei 20, 2019, 09:17:07 »
Welk land heeft je voorkeur? Duitsland, BelgiŽ, Frankrijk? Of verder?
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10