GEA Geologie CataWiki Bodemschat Geo Oss Kristalmuseum ZNLV

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Mijn tip ga je niet leuk vinden: stenen hebben niets met healing te maken, het is en blijft gewoon een steen al dan niet met een mooi kleurtje, de rest is menselijk verzinsel. Het blijft wel leuk om ze te polijsten e.d. dan is het kleurtje ng mooier. Soit, mijn idee :P
2
Ik ben vorig jaar lid geworden van NLC Haarlem. Heb n cursus cabochon slijpen gedaan, en daar ook wekelijks veel gezaagd.
3
Of wordt lid van een vereniging, de afdeling Den Haag van de NLC heeft slijp- en zaagmachines staan waar de leden gebruik van kunnen maken.
4
@Kristian Egberts?

Top!

Ik heb inderdaad al contact gehad met Miquel ;D
5
@Kristian Egberts?
6
Je zou ook voor bijvoorbeel voor 1 dag een zaagmachine (klipper) kunnen huren bij Boels/Bohrent, dit zijn waterzagen die in de bouw worden gebruikt
7
Beste mensen,

Ik heb een fikse verzameling mineralen / edelstenen die ik persoonlijk vooral voor healing-doeleinden gebruik. Ik merk dat mijn voorkeur steeds meer uitgaat naar kleine stenen of hangers. Ik speel met het idee om zelf hangers te gaan maken. Nu ben ik van plan om een aantal grotere edelstenen (5-10 cm) kleiner te zagen, om daar vervolgens dus ruwe hangers van te maken.

Ik zou graag een zaagmachine kopen, maar ik zag dat de nieuwe machines (inclusief motor en zaagblad) pas vanaf 500-600 euro beginnen. Ik heb momenteel niet het geld om dat te kunnen betalen. Misschien volgend jaar. Dus voor nu is mijn vraag of iemand een andere optie weet? Zijn er goedkopere zaagmachines? Of wil iemand een tweedehands machine verkopen aan me?

Een tweede optie is om mijn stenen door iemand anders te laten zagen. Ik zag op internet dat er slijperijen zijn waar dat kan. Ik heb contact gelegd met Ed Pieters van mineraalverzamelen.nl. Dat is een goede optie, maar ik kan er dan niet ter plekke bij zijn wanneer de stenen gezaagd worden. Ook overweeg ik een keer een cursus of workshop te volgen voor zagen en slijpen van stenen.

Voor nu is mijn vraag of er iemand nog een tip heeft voor een plek om stenen te (laten) zagen? Of is er iemand met een zaagmachine die het leuk vindt om mij prive te ontvangen / helpen? Ik wil hier best een vergoeding voor geven, liefst in de vorm van mineralen / edelstenen uit mijn eigen verzameling, maar mogelijk ook in geld.

Het betreft tussen de 5 en 25 stenen, sommigen rond 10 cm maar de meesten kleiner. De precieze hoeveelheid hangt af van wat er mogelijk is.

Reacties zijn erg welkom!

Bedankt alvast en groetjes,
Miquel
8
Determinatie / Re: Fluoriet?
« Laatste bericht door Willem VD Eynde Gepost op juni 19, 2018, 03:14:36 »
Ja niets gaat op tegen eigen vondsten maar gezien ik letterlijk dag en nacht werk en mijn enige vrije tijd vaak gebruik voor naar mijn vrouw haar thuisland te gaan schiet zoeken er voorlopig wat over.
Al ga ik daar mogelijk wel eens op zoek naar heliodor.
Het enige wat ik ooit zelf heb gevonden was wat quartz en pyriet.

In bijlage de rhodo.
Ivm de fluoriet ga ik toch even wachten tot ik online meer info vind mbt de herkomst en echtheid.
Meestal als het te mooi lijkt is het dat ook...
9
Determinatie / Re: Fluoriet?
« Laatste bericht door jacques feijen Gepost op juni 18, 2018, 11:41:45 »
Rhodo's zijn amper te betalen als je een mooi stuk ziet, zeker die van de Sweet Hope Mine of die van de N'Chwaning I Mine uit Zuid Afrika.
Mijn enigste exemplaar heb ik gevonden in Vielsalm (jren) geleden, maar dat mag geen naam hebben.

Maar weet je Willem...niets mooiers dan zelf te gaan zoeken! Er kan niets op tegen een eigen vondst.
Ik zal deze maand mijn nieuwste vondst insturen als foto van de maand: Strengiet uit Folgosinho Portugal. In april nog met veel moeite uit de harde kwartsiet gekapt.

Hartelijk groet,

Jacques

Foto  : Jacques in de mijn Sitio do Castelo  Folgosinho Portugal 2018
10
Determinatie / Re: Fluoriet?
« Laatste bericht door Willem VD Eynde Gepost op juni 17, 2018, 20:37:40 »
Normaal ging ik ook naar Saint Marie maar ik moet iets eerder dan verwacht op een trouwfeest zijn in Orleans dus het gaat me niet lukken.
Die plaatsen liggen te ver van elkaar om 2 uurtjes op Saint Marie te gaan rond lopen en dan verder te gaan.
Volgend jaar dan maar en misschien ook eens terug naar Tucson gaan, is al wat jaartjes geleden ondertussen.

Mbt fluoriet heb ik zelf wel enkele leuke zoals van Ohio, Illinois, Rogerley, China in het algemeen enzv.
Tot nu toe heb ik echter nooit veel tijd aan fluoriet besteed maar een mooi exemplaar kan altijd wel eens toevallig in mijn winkelmandje belanden als ik het tegen kom, alleen ken ik niet veel van fluoriet dus is het op het eerste zicht wel wat riskant.

Onlangs zo ook foute info gekregen van rhodocrosiet, dat kwam zogezegd van China maar na het gekocht te hebben en de kristallen vergeleken te hebben met mindat bleek dat deze van Uchucchacua Mine, Oyon Province, Lima Department in Peru kwam. Voor de eerste keer geluk gehad anders had de prijs wat hoger gelegen.
Maar soms ook al wel wat foute info gehad hoor en met die fluoriet is er meestal zelfs totaal geen info.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10